Bezpečné a jednoduché umývanie francúzskych a vysokých okien

Bezpečné a jednoduché umývanie francúzskych a vysokých okien

Umývanie okien zväčša nepatrí medzi najobľúbenejšie domáce práce či koníčky. To platí ešte viac v prípade, ak ide o francúzske okná alebo okná na vysokých poschodiach. Poradíme vám, ako ich poľahky a bezpečne vyčistiť.

Krásne čisté a žiarivé okná bez šmúh sú snom každého majiteľa. Ako to však docieliť bez zbytočne vynaloženej námahy a bez toho, aby ste ohrozili či dokonca riskovali vlastný život? Veľmi jednoducho! Bude vám stačiť mydlová alebo destilovaná voda so špeciálnym prípravkom na okná či s octom a niekoľko zariadení, o ktorých sa dočítate nižšie.

Praktický teleskopický čistič okien

Teleskopická tyč so stierkou je pri umývaní francúzskych, ale aj okien vo výškových budovách mimoriadne šikovným pomocníkom. Ide totižto o najjednoduchší a zároveň cenovo najviac dostupný čistič na okná.

Teleskopický stierač je vybavený špeciálnou dýzou zo špongie a z gumovej stierky na vodu. Vďaka posuvnej rukoväti môžete ľahko upraviť dĺžku kefy podľa vašej potreby bez nutnosti použitia rebríka, stojanov či schodíkov. Dočiahnete tak aj na vzdialené rohy okien, ktoré sú tradične o niečo menej dostupné a náročnejšie na umytie.

Ako umývať francúzske a vysoké okná

Magnetické kefky na vonkajšie umývanie

Pri čistení vysokých okien odporúčame siahnuť po magnetických kefách. Predstavujú zariadenie špeciálne vyvinuté na precízne a bezpečné vonkajšie čistenie okien na vysokých poschodiach. Magnetická kefa má dva čistiace povrchy pre rýchle a efektívne umytie vonkajšej aj vnútornej strany okien bez šmúh, a to hubku a plstené vankúšiky. Vďaka magnetom získate rovnomerné a hlavne bezpečné vyčistenie vysokých okien.

Moderné robotické vysávače

Pokiaľ na umývanie okien nemáte čas a radi by ste investovali do zariadenia, ktoré sa postará o dôkladné mokré i suché čistenie vašich francúzskych alebo vysokých okien, stavte na roboty na vysávanie. S umývaním okna si tak už vôbec nebudete musieť robiť starosti a hoci ide o väčšiu investíciu, vzhľadom na ušetrený čas, ktorý by ste inak museli stráviť manuálnym čistením, sa vám kúpa robotického vysávača rozhodne vyplatí.

Čo robiť v prípade, ak sa okno nedá otvoriť?

Nie všetky vysoké okná možno otvoriť. Pokiaľ máte v byte tzv. hluché okná, je lepšie zavolať priemyselných lezcov, ktorí sú vybavení potrebným zariadením na bezpečné umývanie okien na vysokom poschodí. Čistenie vykonávajú najčastejšie za pomoci lešenia, plošiny, žeriavu alebo horolezeckou technikou.

Či už máte záujem o umývanie francúzskych okien alebo okien vo výškových budovách, v Happy Cleaning sa o všetko s radosťou postaráme za vás. Vaše okná tak budú žiariť čistotou bez ohľadu na veľkosť ich plochy či výšky, v akej sa nachádzajú. Obráťte sa na odborníkov a doprajte si dokonale umyté okná bez nečistôt a šmúh.